GLÄDJESPRIDARE

Det är tufft att vara sjuk och behöva sjukvård. Vissa dagar känns lite lättare än andra och vissa dagar är riktigt tunga. Det finns många fantastiska människor som sprider glädje på

sjukhuset, men också hemma hos dig. Om du vill kan du få besök hemma av vår terapihund Moltas, av clowner eller så kan du få pyssla tillsammans med Pysselbyrån.

Vår egen terapi/vårdhund!
Moltas finns på SABH  en dag i veckan och åker då hem till barn och ungdomar för besök. Moltas uppgift är att sprida glädje, finnas till som stöd, motivation, uppmuntran aktivitet, avledning m m.
Tillsammans med Moltas kan ni gå på promenader, spela spel, läsa bok, få honom att göra lite konster eller kanske bara klappa och gosa med honom allt efter vad barnet vill, kan och orkar för dagen. Klicka på bilden för att läsa mer om Moltas.


 

pysselbyrån

Det är viktigt och härligt att få vara kreativ. Man blir glad och det kan få dig att tänka på något annat en stund. Pysselbyrån består av fyra personer som är "proffs" på att pyssla. Även de kan komma hem till dig. De har med sig en stor väska med pyssel och har massor av idéer om vad ni kan göra tillsammans.


 

clownmedicin

Alla roliga, snälla och fantastiska clowner som arbetar på Glädje-verkstan har du kanske träffat inne på sjukhuset. De kan även följa med oss hem till dig. Säg till oss om du önskar besök av någon av dem. Om du vill träffa någon favoritclown så framför vi det till Glädjeverkstan, så ser de om det är möjligt.
Foto: Petra Kyllerman