GLÄDJESPRIDARE

Det är tufft att vara sjuk och behöva sjukvård. Vissa dagar känns lite lättare än andra och vissa dagar är riktigt tunga. Det finns många fantastiska människor som sprider glädje på sjukhuset, men också hemma hos dig.

Om du vill kan du få besök hemma av vår terapihund Moltas, av clowner eller så kan du få pyssla tillsammans med Pysselbyrån eller få ett besök av Berättarbyrån.
 

Vår egen terapi/vårdhund!
Moltas finns på SABH en dag i veckan och åker då hem till barn och ungdomar för besök. Moltas uppgift är att sprida glädje, finnas till som stöd, motivation, uppmuntran, aktivitet, avledning m m.
Tillsammans med Moltas kan ni gå på promenader, spela spel, läsa bok, få honom att göra lite konster eller kanske bara klappa och gosa med honom allt efter vad barnet vill, kan och orkar för dagen. Klicka på bilden för att läsa mer om Moltas.

pysselbyrån

Det är viktigt och härligt att få vara kreativ. Man blir glad och det kan få dig att tänka på något annat en stund. Pysselbyrån består av fyra personer som är "proffs" på att pyssla. Även de kan komma hem till dig. De har med sig en stor väska med pyssel och har massor av idéer om vad ni kan göra tillsammans.

clownmedicin

Alla roliga, snälla och fantastiska clowner som arbetar på Glädje-verkstan har du kanske träffat inne på sjukhuset. De kan även följa med oss hem till dig. Säg till oss om du önskar besök av någon av dem. Om du vill träffa någon favoritclown så framför vi det till Glädjeverkstan, så ser de om det är möjligt.
Foto: Petra Kyllerman 


 

Träffa Clownerna online!
 
På grund av Corona kan vi inte besöka avdelningarna på sjukhusen och inte heller göra så många hembesök med SABH som vi skulle önska. Därför har vi tänkt om och nu kan alla barn som vårdas på sjukhus och i sina hem träffa clownerna online!!
 
Vill ni prova att videochatta med någon av clownerna redan idag?
Vi erbjuder clownmöten online för de barn som  är inskrivna i SABH och vårdas i hemmet:
måndag-fredag: kl 10.00 -  kl 15.15 
lördag:               kl 10.00 -  kl 12.00  (OBS! ej röda dagar)
 
Gör så här: Skicka ett sms till 0725 - 82 22 63 så tidigt som möjligt på dagen. Skriv barnets namn, ålder och ditt mobilnummer samt om ni helst vill träffas på Facetime eller Whats app. Du får svar på sms och bestämmer med clownerna när det passar att ringa upp. Du som förälder måste vara med under samtalet. Om det är möjligt ser vi helst att mötet sker inomhus i en lugn miljö då det är mindre ljud och aktiviteter som distraherar där.
 
Vi ser fram emot att träffa er!

     Berättarbyrån

Berättarbyrån på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge startades upp våren 2008 och har sedan dess funnits på sjukhuset. Berättarbyrån kommer dit där barnen och ungdomarna befinner sig. I byrån finns lådor och påsar med rekvisita som kan vara till hjälp för de yngre patienterna och för dem som inte har så mycket språk. Barnen kan vara aktiva deltagare om de vill och orkar. Är man lite äldre så räcker det med det talade ordet. Bilder uppstår i åhörarens huvud. Man kan bara bli liggande i sin säng och blunda om man vill.
Där barnen önskar det, kan berättarbyrån finnas med i provtagningssituationer för att hjälpa till med avledning.